Scouts Impeesa Wie zijn wij Agenda Contact
Scouts Impeesa te Deurne Scouts Impeesa te Deurne

Wij zijn de Seniors

Het laatste jaar dat je lid bent, ben je Senior. Er zijn twee grote focussen bij deze tak: groepsvorming en voorbereiding voor het leiding geven. Ze vormen een hechte band met de andere Seniors en beleven samen met hen een fantastisch laatste jaar als lid. Langs de andere kant leren ze spelen maken, zelf kampen organiseren, verantwoordelijkheden delen, .. kortweg, ze worden goed voorbereid om aan hun leidingscarrière te beginnen. Doorheen het jaar gaan ze op stages bij de andere takken.

 

Werking

De Seniors hebben geen leiding meer, maar moderators. Zij zijn er om de Seniors te begeleiden, ondersteunen en helpen met alles wat zij (willen) doen.
Anders dan bij de Welpen, Ashanti en Matabelen zijn er bij de Seniors geen patrouilles meer. De focus ligt op het vormen van één hechte groep en samenwerken met iedereen. Ze nemen verantwoordelijkheid over verschillende taken binnen hun tak onder begeleiding van de moderators.

 

Op kamp

De Seniors hebben 2 kampen doorheen het jaar. Allereerst gaan ze op paaskamp in de paasvakantie. Ze krijgen inspraak over waar ze naartoe gaan en hoe ze dit graag invullen. In de zomervakantie gaan ze op zomerkamp, wat ze volledig zelf organiseren. Vaak zal dit in het buitenland zijn.

Elk jaar gaan de Seniors op Herfstweekend (± tweede weekend oktober) en op BP-weekend, rond 22 februari, de geboortedag van Baden Powell (BP).

 

 

Scouts Impeesa, Peter Benoitlaan 31, 2100 Deurne