<
Scouts Impeesa Wie zijn wij Agenda Contact
Scouts Impeesa te Deurne Scouts Impeesa te Deurne

Wij zijn de Castores - Bevers

Voor onze bevers is scouting binnenstappen in een wonderlijke wereld vol fantasie. De ene week redden ze een prinses uit de klauwen van een draak, de week erna maken ze een wereldreis in slechts enkele uren. Ze smullen van de heerlijke spelletjes en leren daarbij leuke vriendjes en vriendinnetjes kennen.

De bevertak is er speciaal voor de 5 en 6 jarigen. De beverleiding zorgt er elke zondag voor dat de bevers zich kunnen uitleven en nemen hen mee in het wondere spel van scouting.

Themaverhaal

Net zoals de welpen werken rond het 'Jungle Book', werkt de bevertak rond 'Vrienden van het bos'. In dit verhaal maakt een beverkolonie kennis met de familie Dubois. Hoe verder het verhaal vordert, hoe beter ze elkaar leren kennen en hoe meer avonturen ze beleven. Het verhaal symboliseert de ontwikkeling van de bevers, zo worden bv. op het einde van het verhaal de bevers getransformeerd in welpjes... De echte bevers zijn dus rijp om naar de welpentak over te gaan...

Op kamp

Onze bevers gaan net als de groten op paaskamp en op zomerkamp. Het paaskamp valt steeds in de eerste week van de paasvakantie, de bevers gaan telkens de laatste dagen van deze week op kamp.

Het zomerkamp is altijd met de gehele eenheid en valt steeds de twee laatste weken van juli. De bevers komen in tegenstelling met de andere takken enkel de tweede week mee. Je kan als ouder je bever zelf komen afzetten op kamp tijdens de bezoekdag van de andere takken. Zo kan je samen je bever helemaal installeren . De bevers slapen zoals de andere takken ook in grote tenten, wel op ligbedjes.

LET OP: In het jaar dat er een Jamboree is, zoals in 2019, gaat het zomerkamp uitzonderlijk door de twee eerste weken van juli.

 

 

Scouts Impeesa, Peter Benoitlaan 31, 2100 Deurne