Scouts Impeesa Wie zijn wij Agenda Contact
Scouts Impeesa te Deurne Scouts Impeesa te Deurne

Wie zijn wij?

Elke zondag amuseren we ons van 10 uur tot 17 uur in het speelbos, het Rivierenhof of trekken we erop uit in het groen rond de stad.

We maken deel uit van FOS Open Scouting: een jeugdvereniging die open staat voor alle kinderen en jongeren.

Plezier van 5 tot 18 jaar

De kinderen worden in 4 leeftijdsgroepen ingedeeld, dit noemen we takken. We stellen ze graag even aan je voor!

Bevers - 5 tem 6 jaar

Voor onze bevers is scouting binnenstappen in een wonderlijke wereld vol fantasie. De ene week redden ze een prinses uit de klauwen van een draak, de week erna maken ze een wereldreis in slechts enkele uren. Ze smullen van de heerlijke spelletjes en leren daarbij leuke vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Welpen - 7 tem 9 jaar

Spelen is leuker samen, dat weet iedereen. Bij de welpen leren de kinderen ook echt mét elkaar spelen. In kleine groepjes, die noemen we nesten, verkennen ze hun grenzen, natuur en buurt. Ze bouwen kampen en kastelen, spelen honderduit en maken vooral pret voor drie. Knotsgek amusement met andere jongens en meisjes.

Ashanti - 10 tem 13 jaar

Spelen, fantastische verhalen vertellen, als één groep samen iets bereiken hebben ze al geleerd. Nu leren ze ook als persoon en groep verantwoordelijkheid op te nemen. Ze gaan samen op tocht, sjorren een toren, organiseren een zwerfvuilinzamelactie, verkennen de stad en spelen nog steeds dat het een lieve lust is.

Matabelen - 14 tem 17 jaar

Ouder en wijzer, klaar om een reeks uitdagingen aan te gaan, tillen ze scouting naar een hoger niveau. Ze krijgen nu vaak zelf het roer in handen, organiseren een fietstocht, koken op een tafelvuur of gaan verre vrienden maken op kamp … Of ze zitten gewoon gezellig rond het kampvuur om te praten over alles dat ze horen, zien en beleven.

Seniors - 17 tem 18 jaar

Het laatste jaar dat je lid bent, ben je Senior. Er zijn twee grote focussen bij deze tak: groepsvorming en voorbereiding voor het leiding geven. Ze vormen een hechte band met de andere Seniors en beleven samen met hen een fantastisch laatste jaar als lid. Langs de andere kant leren ze spelen maken, zelf kampen organiseren, verantwoordelijkheden delen, ... kortweg, ze worden goed voorbereid om aan hun leidingscarrière te beginnen. Doorheen het jaar gaan ze op stages bij de andere takken.

Zin om mee te scouten?

Je kan gerust eens komen proberen zonder kosten of verplichtingen. Iedereen is gedurende de eerste maand gratis verzekerd. We starten elke zondag om 10 uur aan ons lokaal, Peter Benoitlaan 31 in Deurne. Kijk hier voor een plannetje.

Kijk even bij de juiste tak of we er zeker zijn op de zondag dat je wil komen. Stuur op voorhand een berichtje naar de tak waar je heen wil, dit kan via de takpagina - berichtje. De takleider zal je verder op weg helpen.

 

Scouts Impeesa, Peter Benoitlaan 31, 2100 Deurne