Scouts Impeesa Wie zijn wij Agenda Contact
Scouts Impeesa te Deurne Scouts Impeesa te Deurne

Wij zijn de Matabelen - Verkenners en gidsen

Ouder en wijzer, klaar om een reeks uitdagingen aan te gaan, tillen ze scouting naar een hoger niveau. Ze krijgen nu vaak zelf het roer in handen, organiseren een fietstocht, koken op een tafelvuur of gaan verre vrienden maken op kamp … Of ze zitten gewoon gezellig rond het kampvuur om te praten over alles dat ze horen, zien en beleven.

 

Werking

De verkenners- en gidsentak maakt ook gebruik van de patrouillewerking. Op die manier leren jongeren in groep samenleven. Een patrouille is doorgaands samensgesteld uit 6 tot (maximum) 8 personen. Aan het hoofd staat de PL, bijgestaan door zijn of haar APL. Dit is de kleinste entiteit waar deze adolescenten veel tijd zullen in doorbrengen. Op kampen wordt volledig in patrouilleverband geleefd. Er zijn patrouillelintjes,-raad,-tochten,-vlaggen,-hoeken,-koffers,...

Iedereen is even belangrijk in de patrouille opdat de patrouille enkel naar behoren kan functioneren indien iedereen op gelijke voet staat. De ketting is immers zo sterk als haar zwakste schakel.

 

Op kamp

De Matabelen gaan op paaskamp en op zomerkamp. Het paaskamp valt steeds in de eerste week van de paasvakantie, duurt 6 dagen en hier kamperen ze in patrouille tenten.

Het zomerkamp is altijd met de gehele eenheid en valt steeds de twee laatste weken van juli. Tijdens het zomerkamp, dat 12 dagen duurt, slapen ze eveneens in patrouille tenten Daar koken de matabelen ook zelf per patrouille op een tafelvuur. De zondag midden in het kamp is het bezoekdag voor ouders en familie.

LET OP: In het jaar dat er een Jamboree is, zoals in 2019, gaat het zomerkamp uitzonderlijk door de twee eerste weken van juli.

 

 

Scouts Impeesa, Peter Benoitlaan 31, 2100 Deurne