Scouts Impeesa

Hey jij, ja jij daar!

Zin om te ravotten, te lopen en te springen? Ben je helemaal in je element buiten in de natuur? Kriebelt het om er elke week samen met je vrienden op uit te trekken voor een nieuw avontuur?

Zijn kampen bouwen, knopen leggen en creatieve oplossingen bedenken je favoriete hobby? Wil je wel eens slapen in een tent en zelf je potje kunnen koken op een kampvuur? Ben je klaar om tal van nieuwe dingen te leren en je keigoed te amuseren?

Waar wacht je nog op? Scouting is je ding!

Kom een keer meedoen op zondag en ontdek het zelf.

 

Praktisch

Je bent het hele jaar van harte welkom om een keertje te komen meedoen op zondag. Onze vergaderingen starten om 10 uur 's ochtends en eindigen om 17 uur aan ons lokaal. Neem een kijkje onder "Waar" voor de juiste locatie.

Bij welke tak moet ik zijn?

Onze takken worden ingedeeld volgens leeftijd per scoutsjaar, te vergelijken met een schooljaar en haar indeling. Bvb. iemand die 7 jaar wordt in november, zal in september op 6-jarige leeftijd starten bij of overgaan naar de Welpen.

Nog even alle leeftijden op een rijtje:

  • Bevers - vanaf je vijfde verjaardag tot 6 jaar, of vanaf de derde kleuterklas tot het eerste studiejaar
  • Welpen - van 7 tot 9 jaar, of van het tweede tot het vierde studiejaar
  • Ashanti - van 10 tot 13 jaar, van het vijfde tot het tweede middelbaar
  • Matabelen - van 14 tot 17 jaar, van het derde tot het vijfde middelbaar

Kom ik gewoon even langs?

Dat mag altijd, kijk wel even vooraf onder de juiste tak, bij "deze maand", waar er al dan niet vergadering is gepland.

Best stuur je op voorhand een berichtje naar de tak waar je heen wil, dit kan via de takpagina - berichtje. De takleider zal je verder op weg helpen.

Wat gaat dit allemaal kosten?

De eerste 3 weken mag je gratis deelnemen aan de zondagvergaderingen. Kosten van vervoer, toegang, … worden betaald door onze eenheid. Tijdens deze periode ben je ook verzekerd. Na deze “proefperiode” vragen we om het lidgeld te betalen.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 52 voor het eerste lid van je gezin , € 47 voor het tweede en € 42 vanaf het derde en de daaropvolgende leden uit jouw gezin.
Met dit bedrag worden volgende zaken gefinancierd: verzekering van het lid (BA en ongevallen), maandelijks tijdschrift Impeeke, bijdrage aan het wereld-bureau voor scouting (WOSM & WAGGGS), bijdrage aan FOS Open Scouting (onze federatie), herstellingen/aankopen van eenheidsmateriaal, gebruik/onderhoud van de lokalen, …

Meer info over hoe je lidgeld betaalt en waaraan dit besteed wordt kan je hier terugvinden.

Wekelijkse bijdrage

Elke zondagvergadering betaal je een bijdrage van € 2 voor de werkingskosten. Hiermee worden volgende zaken betaald: vervoer (De Lijn, NMBS, …) en aankoop van spelmateriaal, … Mocht je in het bezit zijn van een Buzy-pass of dergelijke, breng deze dan steeds mee. Soms wordt een grotere bijdrage gevraagd; uitstap naar de Zoo, theater, treinreis,…

Eindejaarsactiviteit

De laatste zaterdag van juni, wordt er steeds een eindejaarsactiviteit georganiseerd per tak of met heel de eenheid. Deze varieert van bvb. een uitstap naar zee, een themadag tot een bezoek aan een pretpark. Voor deze activiteit vragen we uiteraard een iets hogere prijs.

Weekends & Kampen

Elk scoutsjaar worden er een aantal weekends georganiseerd, die meestal plaatsvinden van vrijdagavond tot zondagavond. Dit bedrag moet je steeds vooraf overschrijven op onze eenheidsrekening. De meeste weekends kosten tussen de € 25 en de € 30. Het paaskamp komt meestal rond de € 80 en duurt 6 à 7 dagen. Het groot kamp in de zomer kost € 160 en duurt 12 dagen. Voor de bevers is zowel het paaskamp als het grootkamp maar half zo lang en is de prijs ongeveer de helft.

Let op: kleine prijswijzigingen zijn mogelijk; bovenstaande tarieven zijn indicatief.

Uniform

Nadat je bent ingeschreven, vragen we om een uniform aan te kopen. Dit kan in onze eigen 205-shop in het lokaal. Afhankelijk van de tak waar je kind in start varieert dit tussen de 72€ tot 127€ voor het basis uniform (broek, hemd, pet of hoed, kentekens en takboekje).

 

   

Scouts Impeesa 2019